Tramín je taková klasika. Málokde je úplně špatný. Lehce kořeněné víno s ovocnou vůní, které se hodí i ke sladkým jídlům, a neuděláte špatně, ani když si ho dáte k těstovinám nebo pizze.

Ovšem v Corleone pozor! Samozřejmě, když vám číšník přinese loňský (vlastně předloňský) ročník obyčejného odrůdového jakostního vína a prezentuje vám etiketu \“Kobylí\“, pak si nejspíš poklepete na čelo. Ochutnáte. To přeci nemůžou myslet vážně.

No, ale když to přinesli, a ještě s tím dělají takové cavikycavyky, tak to ochutnáte. Po odzátkování a nalití zjistíte, že víno je technicky v pořádku. Nic v něm neplave, nezapáchá, není zkažené, jen je prostě na Tramín červený strašně kyselé. To víno, je v pořádku, ale odneste si ho, zaplatíme, ale tohle pít nebudme.

Zaplatit si ho nechali, ale místo, aby lahev s nevyhovujícím vínem vylili, nechali si ho na baru. Jestli si někdo objednal \“dvojku bílého\“, pak vězte, že byla zaplacena dvakrát.

V Corleone už si víno nedám.